ua en ru

Кличко закликав Януковича оголосити дострокові вибори Президента та Ради, щоб зупинити протистояння

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко закликав президента України Віктора Януковича оголосити дострокові вибори Президента та парламенту

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко закликав президента України Віктора Януковича оголосити дострокові вибори Президента та парламенту, щоб зупинити протистояння. Про це Кличко заявив на брифінгу в ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я звертаюся до Президента України, на ньому лежить вся відповідальність за ситуацію в країні, бо він має повноту влади. Президент України повинен оголосити дострокові вибори Президента та парламенту. Впевнений це знизить температуру в суспільтві", - заявив Кличко.

За його словами, парламент повинен сформувати новий уряд , и вони як опозиція готові взяти на себе цю відповідальність

Також він вимагає відвести з центральних вулиць Києва спецпідрозділ МВС "Беркут", щоб уникнути сутичок з протестувальниками та кровопролиття.

"Я звертаюсь до Президента, заберіть, будь ласка, "Берут" та внутрішні війська з вулиць і дайте команду для парламенту. Він повинен проголосувати і підтримати акт повернення до Конституції 2004 р. Це будуть дії, які понизять температру в суспільстві. Це єдиний шлях, яким ми можемо зараз вирішити глибоку політичну кризу, в якій ми зараз знаходимось", - сказав Кличко.

Як підкреслює лідер "Удару", за події які відбуваються в країні, несе відповідальність лише Президент України, тому що без його вказівки, парламентська більшість не зможе прийняти жодного рішення.