ua en ru

Опозиція закликає ВР ухвалити новий закон про амністію учасників акцій протестів

Опозиція закликає ВР ухвалити новий закон про амністію учасників акцій протестів

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко закликав ухвалити новий закон про недопущення переслідування учасників акцій протестів. Про це Кличко заявив на погоджувальній раді депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми повинні ухвалити новий закон про недопущення переслідування учасників акцій протестів. Відповідний законопроект уже зареєстрований у парламенті під номером 4073", - заявив Кличко.

Крім того, за словами Кличко, депутати повинні негайно ухвалити повернення до Конституції 2004 р.

Також Кличко наполягає на проведення місцевих виборів ряду голів міських районних та селищних рад.

У свою чергу, як заявив лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, депутати від "Свободи" зареєстрували проект закону про внесення змін у закон про декриміналізацію, який передбачає безумовну декриміналізацію учасників акцій протесту.

"Ми тільки що зареєстрували проект закону № 4072, авторства депутатів фракції "Свобода": Швайки та Мирного про внесення змін у закон про декриміналізації, який був проголосований на позачерговій сесії. Необхідно усунути всі умови для забезпечення декриміналізацію", - заявив він.

При цьому Тягнибок додав, що на даний момент немає сенсу далі проводити погоджувальну раду, а необхідно зібратися в кабінеті у спікера ВРУ Володимира Рибака та визначити порядок внесення змін до Конституції для повернення до парламентської республіки.