ua en ru

Кличко взяв участь у прощанні з Маккейном

Кличко взяв участь у прощанні з Маккейном Фото: Віталій Кличко (kiev.klichko.org)

Кличко зазначив, що вдячний Маккейну за політичну підтримку та поради

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь в прощальних заходах із американським сенатором Джоном Маккейном, які відбулися в суботу у Вашингтоні. Кличко отримав запрошення від родини Джона Маккейна та Сенату Сполучених Штатів Америки, повідомляє прес-служба Кличка.

Як зазначається, Кличко відвідав Національну меморіальну службу в Національному соборі Вашингтона, де були присутні родина і друзі Маккейна, його 106-ти річна матір, сенатори і конгресмени, співробітники офісу сенатора, запрошені світові політики. На службі виступили екс-президенти США Джордж Буш-молодший і Барак Обама.

"Джон Маккейн був людиною, про життя якої можна написати не одну книгу - починаючи з юності, військової служби, шляху в політиці. Він був справжнім бійцем, патріотом, людиною високих принципів. До речі, небагато хто знає, - Маккейн має пряме відношення і до боксу. Він був співавтором так званого закону Мухаммеда Алі, який розділив повноваження промоутерів, менеджерів і боксерів. Це дуже важливий закон для дотримання прав спортсменів. Сенатор багато разів був на боях - підтримував і мене, і Володимира", - сказав Віталій Кличко.

Мер Києва відзначив, що вдячний Маккейну і за політичну підтримку, і за його поради.

"Після моєї спортивної кар’єри, він підтримував мене також як політика, давав поради. Я дуже вдячний за це. Адже думки, підказки такого досвідченого, впливового політика - завжди цінні", - відзначив Кличко.

Він зазначив, що Україна втратила великого друга, який вірив в неї і допомагав.

"Він все життя боровся за цінності, за демократію. І ми дуже вдячні, що під час Революції гідності Джон Маккейн також був з нами на Майдані, підтримуючи прагнення українців жити в сучасній, демократичній державі. Пам‘ять про нього залишиться в наших серцях", - сказав Кличко.

Перед церемонією в Національному соборі Вашингтона Кличко коротко поспілкувався з колишнім Держсекретарем США Джоном Керрі, спецпредставником Держдепу США з питань України Куртом Волкером, екс-мером Нью-Йорка Рудольфо Джуліані, колишнім президентом Грузії Михайлом Саакашвілі та іншими політиками.

Зазначається, що протягом минулого тижня з Джоном Маккейном прощалися в Фініксі (штат Арізона), в п’ятницю меморіальні заходи відбулися в Капітолії в Вашингтоні. Поховають відомого політика 2 вересня в Аннаполісі (штат Меріленд) у Військово-морській академії США, яку він закінчував.