ua en ru

Кличко пригрозив звільненнями головам РДА

Кличко пригрозив звільненнями головам РДА Фото: Віталій Кличко

Глави районів, які не виконуватимуть розпорядження щодо наведення ладу у столиці, будуть звільнені. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час наради з головами столичних районів з питань життєдіяльності міста.

"Я не буду обмежуватися лише доганами. У нас мало часу, щоб навести лад з незаконними забудовами, захопленнями земельних ділянок, МАФами, незаконними газовими заправками та парковками. Відмовки про те, що ми отримали столицю у такому стані, і це нам дісталося від "попередників", - не проходять. За ті процеси, які відбуваються у районах міста, відповідальність, в першу чергу, - ваша", - звернувся Кличко до голів районів столиці.

"Питання стоїть жорстко. З незаконними забудовами, самозахопленнями землі громади, незаконною торгівлею та іншими проблемними питаннями має бути наведений лад. Або доведеться шукати іншу роботу, - звернувся Кличко до глав районів. - Якщо ви не можете впоратися самостійно - звертайтеся за допомогою. Але, якщо очільник району не вирішує проблему і не звертається за допомогою до влади міста та правоохоронців - він не відповідає займаній посаді", - наголосив мер.

Під час проведення наради виявилося, що цифри щодо незаконних забудов, які надає керівництво районів, не співпадають з цифрами столичного департаменту земельних ресурсів. Так, зокрема, за даними районів, 53 будівництва в столиці ведеться з порушеннями, тоді як департамент земресурсів нарахував 146. Керівники районів міста нарахували 1736 незаконних МАФів, а за даними департаменту благоустрою у Києві без дозволів на сьогодні розміщено 4030 кіосків. "Це означає, що ви або не можете впоратися з тими обов'язками, які на вас покладені, або самі замішані у тих негативних явищах, які ми викорінюємо в місті", - зазначив Кличко, звертаючись до голів районів.

Також у ході наради обговорювалася робота новоствореного Міжвідомчого центру моніторингу забудови міста. Так, за тиждень центр має ідентифікувати усі незаконні забудови, газові заправки, незаконні парковки, МАФи, пересувну торгівлю та торгівлю у підземних переходах. Після цього будуть складені протоколи і направлені до правоохоронних органів.

"Очільники деяких районів міста взагалі не зверталися до правоохоронних органів щодо незаконних парковок, газових заправок та торгівлі. Цю ситуацію необхідно терміново виправляти", - зауважив міський голова.

Кличко зазначив, що найближчим часом буде відкритий інформаційний портал, де розміщуватиметься інформація про всі будівництва у Києві, у тому числі незаконні.

Мер Києва також звернувся до представника головного управління столичної міліції з проханням якнайшвидше відреагувати на незаконні забудови та іншу незаконну діяльність у столиці. "Ми розраховуємо на швидку реакцію та допомогу правоохоронних органів. Якщо ми гратимемо злагодженою командою - тоді буде результат", - зазначив Кличко.