ua en ru

Кличко передав вимогу до Януковича про відставку Захарченка

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко передав спікеру Верховної Ради України Володимиру Рибаку вимогу до Президента України Віктора Януковича про відставку мініметра внутрішніх справ Віталія Захарченка. По це Кличко заявив сьогодні на засіданні погоджувальної ради депутатських груп та фракцій ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Кличко підійшов до президії і передав Рибаку вимогу про відставку Захарченка,"тому що вже навіть немає сенсу заслуховувати його в сесійній залі".

Кличко також повідомив, що опозиція вимагатиме створення тимчасової слідчої комісії за фактом бездіяльності ГПУ щодо дій "Беркута".

Крім того, завтра опозиція вимагає приходу до ВР генпрокурора Віктора Пшонки зі звітом про те, чому не працює на практиці закон про політично-вмотивоване правосуддя.

"Пшонка повинен прийти до Верховної Ради і звітувати, чому закон, який ми прийняли про припинення переслідування учасників не працює і переслідування продовжуються...Ми хочемо, щоб ключові питання, що турбують на сьогоднішній день, були виконані, тоді ми будемо говорити про бюджет", - зазначив Кличко.

Також глава фракції "Удар" повідомив, що вимоги опозиції залишаються незмінними: "Це відставка уряду".