ua en ru

Кличко передав 100 нових автомобілів Ford Fiesta для медиків Києва

Кличко передав 100 нових автомобілів Ford Fiesta для медиків Києва

Мер Києва Віталій Кличко передав 100 нових автомобілів марки Ford Fiesta (Євро 5+) медичним установам столиці. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"У нас сьогодні приємна подія для медичної галузі столиці – 100 нових автівок Ford Fiesta отримують медустанови. Кияни, які потребують медичної допомоги, повинні швидко й ефективно її отримувати. На нових автівках лікарі зможуть швидше діставатися до пацієнтів і надавати необхідну допомогу вдома інвалідам, онкохворим і всім, хто не може пересуватися та дістатися лікарні. Наше завдання – якісний сервіс для кожного киянина. Адже здоров’я киян – один з пріоритетів столичної влади", – підкреслив Кличко.


Мер зазначив, що автомобілі були придбані за кошти міського бюджету. Він переконаний, що це був дуже важливий для медичної галузі столиці крок, адже понад 100 спеціалізованих автомобілів, що задіяні для перевезення лікарів та для інших медичних потреб, давно вже вичерпали свій технологічний і експлуатаційний ресурс. І "Волги", "Газелі" та "Жигулі" 1998 – 2000 років випуску, на яких до сьогодні пересувалися лікарі, що обслуговують хворих, вимагали термінової заміни.

За даними КМДА, найближчим часом всі автомобілі будуть обладнані GPS-трекерами, щоби прокладати найбільш швидкі маршрути та відслідковувати, де перебуває той чи інший лікар.

"Ми робимо все, щоби сфера медобслуговування в столиці змінювалася. Зважаючи на складну ситуацію у медичній сфері, ми знайшли кошти в бюджеті, щоби додатково доплачувати надбавки до зарплати кожному працівнику медичної сфери – від 800 до 1000 грн щомісячно", – наголосив Віталій Кличко.

Сьогодні на обліку лише у спеціалізованих медичних закладах столиці перебувають понад тисячу інвалідів І групи, онкохворих киян та інших пацієнтів із важкими хворобами, які потребують візитів лікарів додому.

Прес-служба КМДА зазначає, що закупівля 100 нових авто дозволить повністю забезпечити медспецтранспортом первинну та вторинну ланки медичної галузі столиці, а це – пункти невідкладної медичної допомоги, протитуберкульозні, онкологічні, психоневрологічні та всі дитячі заклади охорони здоров’я Києва.