ua en ru

Кличко наполягає на участі міжнародних посередників у переговорах між владою та опозицією

Представники міжнародних організацій та впливові політики могли б стати посередниками та гарантами у переговорах влади та опозиції в Україні.

Представники міжнародних організацій та впливові політики могли б стати посередниками та гарантами у переговорах влади та опозиції в Україні. Про це заявив лідер партії "Удар" Віталій Кличко на зустрічі з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном у Мюнхені, де відбувається 50-а Мюнхенська конференція з питань безпеки, повідомляє прес-служба партії.

"Для розв'язання політичної кризи в Україні ефективним буде посередництво впливових міжнародних представників високого рівня, які б виступили гарантами досягнутих домовленостей з українською владою", - сказав Кличко.

Американський сенатор МакКейн та делегація конгресменів цікавилися ситуацією в Україні, висловили занепокоєння насильством та репресіями проти протестувальників і нагнітанням ситуації в країні.

"Коли в людей стріляють, б'ють, засуджують і викрадають активістів, і ніхто за це не несе відповідальності, щоб зупинити це, повинна бути реакція з конкретними механізмами впливу на українську владу", - сказав Кличко.

В рамках Мюнхенської конференції Кличко також зустрівся з президентом Європарламенту Мартіном Шульцом, міністром закордонним справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Відбудуться також зустрічі з Держсекретарем США Джоном Керрі, помічником Держсекретаря Вікторією Нуланд, виступ Кличка на Мюнхенській конференції та на місцевому Євромайдані.