ua en ru

Кличко знайшов інвестиції для модернізації двох столичних ТЕЦ

Кличко знайшов інвестиції для модернізації двох столичних ТЕЦ

Київський міський голова Віталій Кличко та голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв підписали Меморандум про наміри інвестувати у розвиток об'єктів енергетики Києва.

"Ми щойно підписали договір про наміри, який передбачає розвиток альтернативних джерел енергії та залучення інвестицій на реконструкцію київських ТЕЦ - близько 1 млрд дол. Реконструкція відбуватиметься, зокрема, на СТ-2 і ТЕЦ-6. Модернізація включає будівництво нових сучасних енергоблоків, які зможуть збільшити енергетичні потужності Києва на третину. Це надасть можливість подальшого розвитку міста, інвестицій у столицю і головне - істотно знизить залежність від імпортного газу", - підкреслив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що реалізація проекту в партнерстві з "Нафтогазом" почнеться на початку 2017 року після проведення інвестконкурсів, до участі в яких запрошують всі потужні енергокомпанії світу. Реалізація цього проекту дозволить Києву отримати нові генеруючі потужності з дотриманням світових екологічних стандартів і заощадити витрати.

"Сподіваюсь, Київ найближчим часом отримає додаткові джерела енергії. Це важливий крок на шляху до енергонезалежності нашої країни", - підкреслив Віталій Кличко.