ua en ru

У Кличка почали встановлювати в київських будинках погодну систему регулювання тепла

У Кличка почали встановлювати в київських будинках погодну систему регулювання тепла

У понад 50 столичних будинках буде встановлена система погодного регулювання подачі тепла, що дозволить мешканцям економити енергію та кошти. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції одного з будинків по вулиці Теремківській, де вже встановлено систему регулювання подачі тепла.

"У понад 50 житлових будинках столиці буде проведено реконструкцію індивідуальних теплових пунктів, яка включає встановлення погодного регулятора. Багато киян скаржаться на нестачу тепла в будинках чи навпаки, коли через зміну погодних умов у квартирі дуже спекотно, що призводить до додаткової втрати енергії та додаткових рахунків, які отримують кияни за опалення. Щоб зробити більш ефективним використання джерел енергії та зменшити рахунки у платіжках, ми встановлюємо регулятори тепла у 50-ти будинках. Якщо на вулиці теплішає, подача тепла в квартири зменшується, холоднішає - температура автоматично додається", - зазначив Віталій Кличко.

Крім того, зауважив мер, у рамках реконструкції теплопункту встановлюються теплові насоси. Це дозволяє зробити більш рівномірним та комфортним розподіл тепла у будинку. Тобто уникнути випадків, коли в одній квартирі спекотно, а в іншій - холодно.

Київський міський голова розповів, що столична влада завершує програму встановлення 4000 будинкових теплолічильників, з яких вже встановлено понад 3000. І зазначив, якщо встановлення теплових лічильників дозволяє заощадити 30% тепла, то така система погодного регулювання економить додатково близько 20% тепла, а отже і коштів.

"Ми будемо робити все, щоб такою системою згодом були оснащені всі будинки міста, адже це економія енергії та фінансів кожної родини", - сказав Віталій Кличко.

За його словами, орієнтовна вартість робіт у півсотні будинків - близько 300 тис. грн. Ціна залежить від проекту та включає закупівлю обладнання, монтажні та будівельні роботи тощо.