ua en ru

Кличко в Мюнхені закликав знайти формулу створення миротворчої місії під егідою ООН

Кличко в Мюнхені закликав знайти формулу створення миротворчої місії під егідою ООН Фото: kiev.klichko.org

Кличко провів ряд зустрічей в рамках Мюнхенської конференції

Сьогодні дуже важливо, щоб нарешті була знайдена формула створення миротворчої місії під егідою ООН, і щоб миротворча операція охоплювала територію окремих районів Донбасу, а не тільки лінію розмежування, як на цьому наполягає Росія. Про це під час зустрічей на полях Мюнхенської конференції говорив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба мера.

Зокрема, в другий день конференції відбулися його двосторонні зустрічі з федеральним канцлером Австрії Себастьяном Курцом та спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером.

"Нам критично необхідно розпочати реальний процес врегулювання ситуації на сході України та реінтеграції Донбасу. Миротворчі сили ООН однозначно повинні контролювати також і кордон з Росією", - підкреслив Кличко.

Він наголосив на важливості збереження санкцій проти Росії, оскільки це є одним з механізмів стримання РФ від подальших агресивних дій.

"Ми високо цінуємо зусилля США і ваші особисто у пошуках шляхів врегулювання ситуації на Донбасі. Також необхідна подальша підтримка США у втіленні необхідних реформ в Україні. Особливо у сфері оборони і безпеки, в чому Сполучені Штати нам сьогодні допомагають і ми вдячні за це", - відзначив Кличко, спілкуючись із Куртом Волкером.

Він також подякував Федеральному канцлеру Австрії Курцу за його позицію щодо миротворчої місії і готовності сприяти у цій справі.

Також на Мюнхенській конференції Кличко взяв участь у дискусії конференції "Форум безпеки та миру за підтримки Міжнародного союзу демократів та Міжнародного республіканського інституту" та ланчі на запрошення Ялтинської Європейської Стратегії.

Відбулася зустріч мера Києва і з головою парламентської групи Християнсько-соціальний союз Німеччини у Бундестазі Александром Добринтом.