ua en ru

Кличко ініціює відновлення київських підприємств військово-промислового комплексу

Необхідно негайно відновити в Києві підприємства військово-промислового комплексу. Про це заявив лідер фракції "Удар" Віталій Кличко.

"Я сам в свій час працював на "Київському радіозаводі", який виготовляв прилади, в тому числі для військових потреб, для обслуговування космічних програм. Досі пам'ятаю, наскільки професійні люди там працювали. Сьогодні більшість заводів ВПК знищено, - повідомив політик. - Старі кадри, які могли б передати досвід молоді, пішли. Зате держава опинилася під загрозою окупації. Держава повинна прийняти програму відновлення столичних заводів і забезпечити їх державним замовленням".

Лідер "Удару" наголосив, що мова йде про столичні підприємства ВПК, "які можливо та доцільно з урахуванням національних інтересів відродити".

Також, на думку Кличка, у зв'язку з подіями на сході України повинні бути зроблені негайні кадрові висновки. Він наполягає на знятті недоторканності і притягненні до відповідальності народних депутатів, підбурюючих сепаратистів. "Як може людина, чиї підлеглі надягають кольори сепаратистів або просто дивляться в іншу сторону, далі керувати? Зрада має бути покарана. Це стосується і народних депутатів. Скільки ще триватимуть гастролі Царьова, деяких комуністів і інших депутатів, які підбурюють сепаратистів і продовжують розвалювати країну?" - підкреслив Кличко.