ua en ru

Кличко ініціював системні "чистки" корупціонерів у Києві, - експерт

Кличко ініціював системні "чистки" корупціонерів у Києві, - експерт Фото: Віталій Кличко (УНІАН)

Експерт прокоментував недавні затримання київських корупціонерів

Київська влада почали системне "очищення" міста від корупціонерів. Про це заявив на своїй сторінці в Facebook політичний експерт Володимир Макаровський, коментуючи недавні затримання корупціонерів, які проводилися при підтримці мера Києва Віталія Кличка спільно з правоохоронними органами столиці.

"За останній місяць київська адміністрація разом з правоохоронцями провела вже третю операцію по затриманню співробітників КМДА та Київради за хабар. Схоже, ми спостерігаємо за початком обіцяного мером Кличком системної чистки міста від корупціонерів", — зазначив Макаровський.

alt

Нагадаємо, у вівторок, 5 вересня, Київська міська державна адміністрація повідомила про чергове затримання чиновників, спійманих на хабарі. Зокрема, був затриманий начальник Управління адміністративного та господарського забезпечення Київради Ігор Сабадах, а також його спільник — завідувач господарством підконтрольного комунального підприємства "Госпкомобслуговування".

Операція проводилася Управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА спільно з Управлінням захисту економіки КМДА і Нацполіцією під процесуальним керівництвом столичної прокуратури.

Нагадаємо, 24 липня стало відомо про затримання хабарника, який одержував неправомірну вигоду за "кришування" нелегальних МАФів. Підозрюваний — заступник начальника комунального підприємства "Київська спадщина" — був спійманий "на гарячому" працівниками управління Департаменту захисту економіки в місті Києві спільно з Прокуратурою Автономної Республіки Крим та з управлінням з питань запобігання та виявлення корупції апарату виконавчого органу Київської міськради.

Тоді у КМДА пообіцяли, що продовжать "чистку рядів" від хабарників і корупціонерів, визнавши, що серед представників влада міста на різних рівнях ще залишилися люди, ласі до неправомірної вигоди.

18 серпня був затриманий під час отримання хабара голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників навчальних закладів міста Києва.

Крім того, про успішну боротьбу з корупцією в Києві писав і генеральний прокурор Юрій Луценко.

Від вчора на сайті ГПУ встановлено лічильник, який у режимі онлайн обліковуватиме виявлені факти хабарництва та інших до...

Опубліковано Юрієм Луценком 5 вересня 2017 р.