ua en ru

Кличко анонсував зниження цін на соцсорти хліба в Києві з 14 березня

Ціни на соціальні сорти хліба в роздрібній мережі столиці будуть знижені із завтрашнього дня, 14 березня. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після зустрічі з головою наглядової ради ВАТ "Хліб Києва" (структурним підрозділом якого є ВАТ "Київхліб") Владиславом Атрошенко, повідомили в прес-службі столичного голови.

"Ми повинні терміново вирішити проблему з подорожчанням так званого соціального хліба в столиці. Нове подорожчання хліба - вже третє за нинішній рік. Перед цим" Київхліб "піднімав ціни на окремі види хліба і батонів в січні, а потім в лютому 2015-го . І я звернувся до підприємства "Київхліб", що в цій складній економічній ситуації потрібно шукати такі варіанти вирішення проблем, які будуть найменш хворобливими для громадян, особливо соціально незахищених. Не може ціна на хліб підніматися кожен місяць! ", - Відзначив Віталій Кличко під час спілкування з Атрошенко.

Мер зазначив, що підприємство повинно розглянути варіанти закупівлі борошна, інших інгредієнтів за конкурентною і низькою ціною. "Це необхідно зробити, особливо враховуючи, що останнім часом відбулося зміцнення національної валюти. Тому, я зазначив, і ми домовилися з" Київхлібом ", що ціни на соціальні сорти хліба в роздрібній мережі будуть знижені (повернуться до рівня на початок березня) з завтрашнього дня ", - підкреслив Київський міський голова.

Своєю чергою голова наглядової ради ВАТ "Хліб Києва" наголосив, що розуміє ситуацію, і підприємство знизить ціни на соціальні сорти хліба.

"Так, ми розуміємо ситуацію і усвідомлюємо соціальну відповідальність. Аргументи мера були переконливими. Ми повернемо ціни на рівень першого березня і сьогодні наше завдання - якнайшвидше розгортати і розвивати мережу кіосків з продажу соціального хліба. Де соціально незахищені кияни зможуть купувати доступний хліб. У цих кіосках, обумовленого з міською владою цінами на кінець грудня, хліб коштуватиме: Український - 5,94 грн, пшеничний - 4,80 грн, батон нарізний - 4, 86 грн. Уже завтра, в суботу, максимум у другій половині дня, буде стара ціна на соціальний хліб", - сказав Атрошенко.

Нагадаємо, в Києві 12 березня 2015 р. подорожчав хліб на 25-30%.