ua en ru

КВУ зафіксував 2 випадки прямого підкупу під час виборчої кампанії на місцевих виборах

КВУ зафіксував 2 випадки прямого підкупу під час виборчої кампанії на місцевих виборах Фото: Олексій Кошель (wikipedia.orgDrybachok1994)

Про істотну роль підкупу виборців під час виборчої кампанії не йдеться

Під час кампанії напередодні виборів в об'єднані територіальні громади (ОТГ), які відбудуться 29 жовтня, було зафіксовано 2 випадки прямого підкупу виборців. Про це сьогодні на прес-конференції заявив гендиректор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми маємо підстави говорити про два випадки - один випадок був зафіксований нашими спостерігачами і відповідні виробництва відкриті міністерством внутрішніх справ, по другому випадку також відкрите кримінальне провадження", - заявив Кошель.

Представник КВУ зазначив, що перший випадок був зафіксований в селі Трушки Фурсовськой ОТГ Київської області, де від імені кандидата від політичної партії "Батьківщина" громадянам роздавали по 200 гривень під виглядом доплати до пенсії.

Також спостерігачі зафіксували підкуп виборців у Плисківської ОТГ Борзнянського району Чернігівської області, де за заявами ряду учасників виборчого процесу в районну прокуратуру, 400 виборців отримали по 300 гривень за голосування за кандидата від "Батьківщини".

За словами Кошель, сьогодні немає підстав говорити про суттєву роль підкупу виборців в ході всієї виборчої кампанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підвищення мінімальної заробітної плати фактично підвищило поріг використання легального підкупу виборців кандидатами.