ua en ru

У КВУ розповіли, скільки нардепів пропустили 90% голосувань у травні

У КВУ розповіли, скільки нардепів пропустили 90% голосувань у травні Фото: Верховна Рада України

Тільки двоє народних депутатів взяли участь у 100% голосувань

У Комітеті виборців України повідомили, що 60 депутатів Верховної Ради України пропустили 90% голосувань у травні. Про це йдеться у дослідженні КВУ.

"208 народних депутатів пропустили більше половини голосувань Ради в травні. Із них 60 – пропустили понад 90% голосувань", - сказано у повідомленні.

При цьому окремі народні депутати не взяли участі в жодному голосуванні впродовж місяця.

"Це стосується дев’яти нардепів. Серед них Є. Бакулін ("Опозиційний блок"), А. Білецький, Д. Ярош, Е. Матвійчук (позафракційні), В. Богуслаєв ("Воля народу"), П. Сабашук, О. Білозір (БПП), а також О. Онищенко та С. Клюєв, яких розшукує українська влада", - зазначають у КВУ.

altФото: інфографіка

Крім того вказано, що частина депутатів проголосували лише кілька разів.

"С. Льовочкін ("Опозиційний блок") та Д, Дзензерський ("Народний Фронт") проголосували в травні лише один раз, В. Рабінович - двічі, Є. Мураєв (позафракційний) – тричі", - повідомили в комітеті.

Підкреслюється, що причини для неголосування народних депутатів залишаються невідомими. Лише Білозір була відсутня в Раді і не голосувала з поважних причин, а саме через хворобу, що відображено на сайті парламенту.

Тільки двоє народних депутатів – Віктор Пинзеник (БПП) та Михайло Бондар (НФ) - взяли участь у 100% голосувань.

Усього в травні відбулося 12 пленарних засідань Ради, на яких було проведено 497 голосувань.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в цьому році 51 народний депутат пропустив більше 90% голосувань у Верховній Раді України.