ua en ru

У КВУ розповіли, які фіксували порушення в день проведення повторних місцевих виборів

У КВУ розповіли, які фіксували порушення в день проведення повторних місцевих виборів Фото: виборы 2015

Більшість порушень пов'язані з веденням передвиборної агітації

Переважна більшість порушень виборчого законодавства в ході другого туру виборів мерів в Україні стосувалася порушень ведення агітації і були порушеннями процедурного характеру. Про це в ході прес-конференції в Києві заявив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Переважна більшість порушень, які фіксували наші представники, це порушень з веденням передвиборної агітації і це порушень процедурного, технічного характеру, скажімо, порушення, які стосувалися голосування без пред'явлення документа, що посвідчує особу, затримки з відкриттям виборчий ділянок тощо",- розповів Кошель і заявив, що день виборів пройшов відносно спокійно".

Разом з тим, у КВУ відзначають, що порушення не мають особливого впливу на встановлення результату голосування. Також Кошель заявив про значно меншу кількість правопорушень у ході проведення передвиборчої кампанії до другого туру виборів порівняно з першим.

"Якщо проводити підсумки трьох тижнів перед іншим туром виборів і трьох тижнів перед першим, то можемо говорити, що в ході агітаційної кампанії було на порядок менше порушень і зловживань, на відміну від решти туру",- додав він.

Нагадаємо, КМДА повідомила про 38 порушення на виборах в Києві. За фактами двох порушень заведені справи.