ua en ru

КВУ пропонує свою кандидатуру до складу ЦВК

КВУ пропонує свою кандидатуру до складу ЦВК Фото: голова ЦВК Михайло Охендовський

КВУ пропонує кандидатуру Олексія Горецького

"Комітет виборців України" пропонує свою кандидатуру до складу Центральної виборчої комісії (ЦВК), оскільки в парламенті почалася дискусія щодо необхідності призначення 12 членів ЦВК замість членів, строк повноважень яких закінчився. Про це повідомляє КВУ у Facebook.

"КВУ вважає, що формування Центрвиборчкому виключно з представників політичних партій не сприяє утвердженню одного з базових принципів організації роботи органів адміністрування виборчого процесу - принципу їх незалежності. Для того, щоб посилити незалежність Центральної виборчої комісії КВУ пропонує ввести до її складу представників громадянського суспільства, які не перебувають під впливом політиків і можуть неупереджено здійснювати свої обов'язки", - йдеться в повідомленні.

КВУ звертається до Президента України та голів парламентських фракцій із наступними пропозиціями:

1. Забезпечити невідкладне (відразу після завершення виборчого процесу чергових та перших місцевих виборів) призначення 12 членів ЦВК замість членів Комісії, строк повноважень яких завершився у червні 2014 року.

2. Розглянути можливість призначення до складу ЦВК представника профільної громадської організації ВГО Комітет виборців України, яка з 1994 року спеціалізується на виборчих питаннях. Ми пропонуємо кандидатуру Олексія Андрійовича Горецького, директора Рівненської обласної громадської організації "Комітет виборців України", одного з авторів альтернативного законопроекту про місцеві вибори №2831-2.

3. Підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України проект змін до Закону "Про Центральну виборчу комісію", який би, серед іншого, виключав можливість безстрокового обіймання членами ЦВК своїх посад, забезпечити його прийняття.

КВУ пропонує свою кандидатуру до складу ЦВКВсеукраїнська громадська організація «Комітет виборців України» вітає почат...

Posted by КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ on 12 ноября 2015 г.

Нагадаємо, ЦВК розподілила майже 27 млн грн на проведення другого туру місцевих виборів.