ua en ru

Китаю необхідно щорічно показувати зростання ВВП, як мінімум в 7%, - Лі Кецян

Китаю необхідно досягти зростання економіки в 7% щорічно, щоб врятуватися від серйозних труднощів, з яким він стикається. Про це заявив прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян на об'єднаній зустрічі китайських і німецьких промисловців і підприємців, передає телеканал "Росія 24".

Для того щоб до 2020 р. збільшити ВВП на душу населення в два рази, Китаю необхідно щорічно показувати зростання як мінімум в 7%, заявив він.

Глава уряду Китаю, який змінив на цій посаді Веня Цзябао, також дав зрозуміти, що Китай не може спокійно сприймати уповільнення європейських економік, так як криза безпосередньо позначається на обсягах експорту і знижує виробництво.

Лі Кецян зазначив, що двостороння співпраця між двома країнами носить характер сильної взаємодоповнюваності: Китаю та Німеччини необхідний подвійний двигун у вигляді уряду і підприємств, щоб співробітництво вийшло на "швидкісний шлях" і вступило в "період прискорення".

Уповільнення економіки до 7% може стати причиною зміни рейтингу Китаю з боку агентства Moody's. Економіка сповільнюється занадто швидкими темпами, хоча зовсім недавно зростання становило 7,7%, зараз вже йдеться про 7% на рік, а значить, і реакція рейтингових агентств може бути такою ж швидкою.

Читайте також: Китай у 2030-2035 рр. зіштовхнеться з піком потреби в енергоресурсах