ua en ru

Китайський інвестфонд може купити до 10% акцій Daimler за 1,8-4,5 млрд євро

Державний інвестиційний фонд China Investment Cooperation (CIC) зацікавлений в покупці від 4 до 10% акцій німецького автомобілебудівного концерну Daimler. Ринкова вартість цього пакету складає від 1,8 до 4,5 млрд євро. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на китайську газету People's Daily.

Представники обох сторін дану інформацію поки не підтвердили.

Чутки про придбання акцій Daimler китайським інвестиційним фондом курсували в Німеччині ще в кінці 2011 р. Тоді німецьке видання Manager Magazin з посиланням на представників концерну повідомило про те, що Daimler шукає китайського інвестора для покупки 5-10% своїх акцій, і фаворитом вважався саме China Investment Cooperation.

На відміну, наприклад, від німецьких автомобільних концернів BMW або Volkswagen, більшість акцій яких знаходиться в одних руках, цінні папери Daimler розосереджені серед безлічі акціонерів. Тому автоконцерн зацікавлений в довгострокових великих інвесторах. "Ми також раді акціонерам з Китаю", - цитує агентство dpa недавнє висловлювання керівника Daimler Дітера Цетше.

Daimler AG - німецький автомобільний концерн, володіє брендами Maybach, Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra.

Читайте також: Daimler продав 7,5% аерокосмічного EADS за 1,66 млрд євро в рамках прискореного складання книги заявок