ua en ru

Китайський фондовий ринок закрився зростанням акцій

Китайський фондовий ринок закрився зростанням акцій Фото: Китайський фондовий ринок зростає

Ключові індекси продемонстрували зростання, тільки індекс Гонконгської фондової біржі впав

На китайському фондовому ринку сьогодні, 18 січня, торги закрилися зростанням акцій, чому сприяло різке відновлення високотехнологічного індексу ChiNext, який до кінця торгів підскочив на 3,2%, пише Рейтер.

Індекс цінних паперів найбільших компаній, що торгуються на біржах Шанхая і Шеньчжені виріс на 0,4%, також, як і індекс Шанхайської фондової біржі Shanghai Composite. Індекс сектора нерухомості відновив первинні втрати і виріс на 0,4% після оприлюднення даних про те, що ціни на житло в Китаї продовжили зростання в Китаї в грудні 2015 року.

При цьому, індекс Гонконгської фондової біржі в ході торгів знизився до мінімального рівня за більш ніж 3 роки. На настрої інвесторів вплинули відновилося падіння цін на нафту і зниження вартості акцій в США, Європі. Індекс Hang Seng впав на 1,5%. Індекс паперів китайських компаній, що торгуються в Гонконгу впав на 1,2%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вдень, 18 січня 2016 року, піднялася вище 29 доларів за барель.