ua en ru

Китайський банк має намір придбати найбільше сховище золота в Європі

Китайський банк має намір придбати найбільше сховище золота в Європі Фото: китайський банк купує найбільше сховище золота в Європі

Зараз сховище належить Barclays

Китайський банк Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) має намір придбати найбільше в Європі сховище дорогоцінних металів, що належить Barclays. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як йдеться у повідомленні, ICBC є найбільшим у світі банком за розміром активів, а також найбільшим гравцем ринку купівлі/продажу дорогоцінних металів, оскільки Китай створює більше однієї четвертої частини попиту на золото у світі.


Проте основні центри торгівлі дорогоцінними металами знаходяться в Лондоні і Нью-Йорку. Таким чином, купівля сховища, розташованого в Лондоні, дозволить банку зберігати метали ближче до місця укладання угод за ними, що, у свою чергу, буде зручно як клієнтам банку, так і потенційним покупцям і продавцям і підніме рівень привабливості фінустанови на ринках дорогоцінних металів, пише The Wall Street Journal.

Згідно з інформацією видання, сховище вміщає до 2 тис. тонн золота, срібла, платини і паладію. Деталі угоди поки не розголошуються, відомо тільки, що угода буде укладена в липні.

Як повідомлялося раніше, Bank of China виділив "Газпрому" кредит в 2 млрд євро.