ua en ru

Китайська компанія ZTE відзвітувала про збитки в 1 млрд доларів через санкції США

Китайська компанія ZTE відзвітувала про збитки в 1 млрд доларів через санкції США Фото: компанія ZTE (facebook.com/ztedevice)

За перші шість місяців 2018 року виручка впала на 27%

Китайська компанія ZTE, яка займається виробництвом телекомунікаційного обладнання і смартфонів, у першій половині 2018 року отримала збиток у розмірі 7,8 млрд юанів (близько 1,1 млрд доларів) через введені проти неї санкції США. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними компанії, за перші шість місяців 2018 року виручка впала на 27% до 39,4 млрд юанів. При цьому роком раніше компанія відзвітувала про прибуток в 2,3 млрд юанів.

У квітні поточного року Вашингтон заборонив компанії продавати свої комплектуючі у США, пояснивши введені обмеження тим, що ZTE порушила санкції проти Ірану і КНДР і продавала їм устаткування, вироблене з американських комплектуючих.

У зв'язку з цим на початку травня компанія тимчасово зупинила "основну виробничу діяльність". Пізніше 7 червня міністр торгівлі США Уілбур Росс заявив про досягнення угоди з ZTE, згідно з яким компанія зможе повернутися на ринок США після виплати штрафу в розмірі 1 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше Bloomberg повідомив про те, що президент США Дональд Трамп може ввести нові мита на імпорт товарів з Китаю на 200 млрд доларів вже на наступному тижні.