ua en ru

Біля Китаю затонув іранський палаючий нафтовий танкер

Біля Китаю затонув іранський палаючий нафтовий танкер Фото: пожежа на іранському танкері (twitter.com/ndtv)

Танкер затонув за тиждень після зіткнення з вантажним китайським судном

Іранський палаючий нафтовий танкер затонув за тиждень після зіткнення з вантажним китайським судном. Про це з посиланням на китайські ЗМІ повідомляє ВВС.

Зазначено, що іранський танкер Sanchi під прапором Панами віз конденсат з Ірану до Південної Кореї. На своєму шляху він зіткнувся з зареєстрованим у Гонконзі вантажним судном CF Crystal, що перевозило зерно з США.

Танкер, яким керує провідний оператор із транспортування нафти в Ірані, мав на борту 136 тис тон конденсату. Це близько одного млн барелів нафти вартістю 60 млн доларів за поточними цінами. Sanchi також перевозив певну кількість важкого та токсичного корабельного палива.

Нагадаємо, на іранському нафтовому танкері Sanchi 6 січня виникла пожежа після зіткнення з вантажним кораблем на відстані 260 км від узбережжя Шанхаю. Іранська влада вже повідомила, що всі 32 члени екіпажу загинули - 30 іранців та двоє громадян Бангладешу. При цьому на вантажному судні врятували 21 громадянина Китаю.

Сильні вітри, дощ і хвилі висотою до чотирьох метрів заважали зупинити пожежу на танкері. Також на ньому стався вибух. Пошуково-рятувальна операція охоплювала площу 2330 квадратних кілометрів.