ua en ru

Китай заведе світову економіку в рецесію вже до 2016 р., - The Telegraph

Китай заведе світову економіку в рецесію вже до 2016 р., - The Telegraph Фото: Експерти Citi прогнозують глобальну рецесію у 2016 р

Ймовірність настання глобальної рецесії - 55%

Погіршення економічних показників Китаю може підштовхнути глобальну економіку до рецесії вже в наступному році, пише The Telegraph, посилаючись на прогноз команди аналітиків з Citi.

За прогнозом експертів банку з Уолл-стріт, ймовірність того, що світова економіка зіткнеться з рецесією в 2016 р. і не зможе вийти з цього стану більшу частину 2017 р., становить 55%. При цьому, існує ще 15% ризику настання "важкої рецесії", при якій наслідки від перегріву глобальної економіки будуть драматичними.

Аналітики Citi також стверджують, що реальне зростання економіки Китаю зараз не більше 4%, що набагато нижче офіційних статистичних даних і тим більше нижче цільового показника зростання ВВП на 7% в 2015 р. Крім того, інші великі економіки світу - Бразилія, Росія і Південна Африка - вже зіткнулися зі своїми складнощами. В результаті, уповільнення ринків послабить попит і економічну активність у всьому світі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Центробанку КНР вважає нормальним зниження валютних резервів країни.