ua en ru

Китай заблокував Instagram із-за протестів в Гонконзі

Влада Китаю з-за зіткнень в Гонконзі заблокували популярний сервіс Instagram.

Влада Китаю з-за зіткнень в Гонконзі заблокували популярний сервіс Instagram.

Функцію обміну фотографіями обмежили в континентальній частині Китаю за розміщення користувачами знімків і відео, на яких поліція Гонконгу при розгоні демонстрантів застосовувала сльозогінний газ.

Прес-секретар Facebook, якій належить сервіс, Шарлін Чиан повідомила агентству Bloomberg по електронній пошті, що компанія знає про блокування Instagram і проводить розслідування.

Instagram був одним з небагатьох іноземних соціальних програм, дозволених в Китаї. Пекін вже взяв під жорсткий контроль компанії, що надають інтернет-послуги.

Нагадаємо, в Гонконзі 28 вересня почалася масова кампанія громадянської непокори. Поліція застосувала сльозогінний газ проти учасників акції протесту.

Зазначимо, приводом для протестів стала відмова китайських властей від проведення в 2017 р. вільних демократичних виборів глави адміністрації Гонконгу. Влітку активісти провели онлайн-референдум, в якому взяли участь близько 800 тис. осіб, які виступили за вільні вибори в 2017р., проте Пекін проігнорував результати голосування.

Учасники руху Occupy Central планували заблокувати бізнес-центр Гонконгу 1 жовтня, однак у підсумку перейшли до активних дій вже в суботу, 27 вересня.