ua en ru

Китай виділить 23 млн дол. в 2011 р. на ядерну безпеку

Китай цього року виділить 150 млн юанів (23 млн дол.) на забезпечення безпеки об'єктів атомної галузі країни, передає РБК з посиланням на інформаційне агентство "Сіньхуа". Торішній бюджет Міністерства охорони навколишнього середовища країни не передбачав жодного проекту з ядерної безпеки.
Раніше на цьому тижні генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що країни, які використовують атомну енергію, зобов'язані забезпечити стійкість реакторів до природних катастроф, подібних до руйнівного землетрусу в Японії, котрий призвів до аварії на АЕС "Фукусіма-1". Як підкреслив генсек ООН, ситуація в Японії розкрила численні пробіли в стандартах безпеки атомної промисловості.
Руйнівний землетрус 11 березня 2011 р. магнітудою 9,0 і наступне за ним цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії і вивели з ладу систему охолоджування реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації на цьому підприємстві. В результаті тисячі людей були евакуйовані з прилеглих до АЕС територій.