ua en ru

Китай вимагає від США прибрати систему ПРО з Південної Кореї

Китай вимагає від США прибрати систему ПРО з Південної Кореї Фото: Китай вимагає від США прибрати систему ПРО з Південної Кореї

Китай побоюється, що ПРО може бути використана у якості інструменту шпигунства

Китай вимагає від США згорнути роботу системи протиракетної оборони в Південній Кореї, оскільки побоюється, що США може використовувати її для шпигунства, передає Independent.

Повідомляється, що США розгортає систему протиракетної оборони, щоб запобігти можливому удару з боку Північної Кореї по Південній Кореї.

Проте, Китай побоюється, що вона може бути використана у якості інструменту шпигунства або втручання у військові операції.

Повідомляється, що система ПРО, розташована на колишньому полі для гольфу в південній провінції Сончжу, вже досягла своїх початкових оперативних можливостей, однак функціонувати у повному обсязі зможе лише через кілька місяців.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Китаю Ген Шуан заявив, що Китай "рішуче вжиє необхідних заходів для захисту своїх інтересів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у навчаннях США на території Південної Кореї взяли участь стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer.