ua en ru

Китай і США дійшли згоди про повну денуклеаризацію КНДР

Китай і США дійшли згоди про повну денуклеаризацію КНДР Фото: Кім Чен Ин (twitte.com/kcna koreannews)

Тіллерсон заявив, що США вмовили Китай посилити тиск на КНДР

Сполучені Штати Америки (США) і Китайська народна республіка дійшли згоди про повну денуклеаризацію Північної Кореї (КНДР). Про це повідомляє Reuters, посилаючись на державні ЗМІ Китаю.

"Китай і США дійшли згоди, що зусилля по денуклеаризації Корейського півострова повинні бути повними, такими, що піддаються перевірці, і незворотними", про що йдеться в документі, підписаним сторонами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив у четвер, що США домовилися з КНР, що Китай буде нарощувати економічний і політичний тиск на КНДР, під час його зустрічі з високопоставленими китайськими дипломатами та керівниками оборони.

Так, головний дипломат Китаю Ян Цзечи і генерал Фан Фенхуй зустрілися з Тіллерсоном і міністром оборони Джимом Маттисом для переговорів. Ян пізніше зустрівся також з президентом США Дональдом Трампом у Білому домі, де вони також обговорювали ситуацію з КНДР.

Крім того, в підсумковому документі підкреслюється необхідність повного і суворого дотримання резолюцій Ради Безпеки ООН і прагнення до діалогу і переговорів, які вже давно є позицією Китаю з цього питання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Північна Корея провела випробування нового двигуна для ракети-носія, який потенційно може бути використаний для створення двигуна міжконтинентальної балістичної ракети.