ua en ru

Китай засудив ракетний удар по Сирії

Китай засудив ракетний удар по Сирії Фото: прапор Китаю (flickr.com/Philip Jägenstedt)

Пекін вважає, що політичне вирішення питань - єдиний варіант врегулювання сирійського питання

Китай негативно оцінює нанесення ракетних ударів по Сирії, які було здійснено США і їх союзниками в ніч на 14 квітня. Про це йдеться в заяві представника МЗС КНР Хуа Чуньїн, опублікованій на сайті міністерства.

"Пекін рішуче виступає проти застосування сили і порушення суверенітету в міжнародних відносинах і виступає за повагу незалежності і територіальної цілісності будь-яких держав", - йдеться в заяві.

У китайському зовнішньополітичному відомстві наголосили, що "політичне вирішення питань є єдиним варіантом врегулювання сирійського питання".

"Будь-яка одностороння військова операція в обхід Ради Безпеки ООН суперечить цілям і принципам Статуту цієї організації і порушує принципи і норми міжнародного права і ще більше ускладнює сирійське питання. Китай закликає повернутися до дотримання норм міжнародного права і вирішити це питання шляхом діалогу і переговорів", - зазначив Чуньїн.

Пекін також вважає, що стосовно хімічної атаки в сирійській Думі потрібно провести "всеосяжне, неупереджене й об'єктивне розслідування", а до цього робити попередні висновки не слід.

Нагадаємо, США завдали ракетного удару по Сирії в суботу, 14 квітня. В операції також брали участь Велика Британія і Франція.

Згодом НАТО, а також низка європейських країн висловили підтримку діям США та їхніх союзників у Сирії.