ua en ru

Китай наполягає на знищенні ядерної зброї на Корейському півострові

Китай наполягає на знищенні ядерної зброї на Корейському півострові Фото: Ван Ї озвучив позицію Пекіну щодо КНДР

Пекін наполягає на відновленні переговорів щодо цього питання між залученими сторонами

Китай вимагає ліквідувати ядерну зброю на Корейському півострові. Про це заявив міністр закордонних справ Китайської Народної Республіки (КНР) Ван Ї 23 квітня 2017 року в ході візиту до Греції, передає DW.

Зокрема, коментуючи питання атомного арсеналу Північної Кореї, міністр сказав, що Пекін наполягає на відновленні переговорів між залученими сторонами.

"Нам потрібні голоси миру та здорового глузду. Китай не схилиться перед словами та продовжуватиме відігравати свою роль", - наголосив Ван Ї.

Репліка китайського дипломата пролунала на тлі неодноразових погроз із боку КНДР щодо використання ядерної зброї проти країн, які Пхеньян вважає для себе загрозою, зокрема Південної Кореї, Японії, та Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, раніше Північна Корея заявила про готовність завдати ядерного удару по Австралії, уряд якої Пхеньян вважає "слухняним виконавцем вказівок США". Погрози КНДР стали відповіддю на заяву міністра закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, яка сказала, що Північна Корея становить серйозну загрозу безпеці в регіоні.