ua en ru

Китай нарощує стратегічні ракетні сили на кордоні з РФ

Китай нарощує стратегічні ракетні сили на кордоні з РФ Фото: Китай

Фактів, які підтверджують наявність у Китаю DF-41 немає

Китай нарощує стратегічні ракетні сили на кордоні з Російською Федерацією. Про це йдеться в повідомленні урядової газети Китаю Global Times.

Так, згідно з повідомленням, засоби масової інформації Гонконгу і Тайваню зробили фотографії в китайській провінції Хейлунцзян, яка межує з РФ, на яких зафіксована міжконтительна балістична ракета DF-41.

Як повідомляється, на думку військових аналітиків, це друга стратегічна ракетна бригада DF-41, яка буде розміщена на північному сході Китаю.

Згідно з повідомленням, розміщення ракети засекречене. Разом з тим, на думку експертів, Китай завершив дослідження і виробництво DF-41 і умови для розгортання є оптимальними, але фактів, які підтверджують наявність у Китаю DF-41 немає.

"Деякі ЗМІ стверджували, що китайські військові навмисно розкрили Dongfeng-41 і пов'язали це з інавгурацією президента США Дональда Трампа. Вони вважають, що це реакція Пекіна на провокаційні зауваження Трампа по Китаю", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китай виділить близько 29,2 млн доларів для надання гуманітарної допомоги сирійським біженцям.