ua en ru

У Китаї запрацювала найбільша в світі плавуча сонячна електростанція

У Китаї запрацювала найбільша в світі плавуча сонячна електростанція Фото: плавуча сонячна електростанція (facebook.com yicaiglobal)

Плавуча сонячна електростанція запрацювала у провінції Хуайнань

У Китаї запрацювала найбільша в світі плавуча сонячна електростанція з 169 тис. сонячних панелей. Про це повідомляє People's Daily Online.

"Плавуча сонячна електростанція запущена на сході Китаю: 160 тис. сонячних панелей розташовані на площі близько 86 гектарів. Потужність станції становить 40 мегават. У Китайській народній республіці її називають найбільшою в світі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, електростанція в провінції Хуайнань, провінції Аньхой в східному Китаї здатна забезпечувати електроенергією 15 тис. сімей.

Наголошується, що плавуча сонячна електростанція заощаджує гроші, не займаючи дорогих земельних ділянок і виробляє більше електроенергії порівняно з заводами, побудованими на суші. Система водяного охолодження під сонячними батареями і меншу кількість пилу сприяють підвищенню ефективності виробництва електроенергії.

У Китаї запрацювала найбільша в світі плавуча сонячна електростанція

Фото: плавуча сонячна електростанція (en.people.cn)

Проте будівельні та експлуатаційні витрати плавучої електростанції набагато вищі, ніж у заводів, побудованих на суші. Так, для запобігання корозії води використовувалися водонепроникні сонячні панелі та кабелі. Крім того, морські водорості під панелями повинні очищатися кожен день, щоб забезпечити безпеку обладнання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на півночі Китаю в провінції Шаньсі з'явилася незвичайна сонячна електростанція, яка оформлена у вигляді великої панди.