ua en ru

У Китаї спалахнула найбільша епідемія пташиного грипу з 2013 року

У Китаї спалахнула найбільша епідемія пташиного грипу з 2013 року Фото: епідемія пташиного грипу в Китаї

Із січня щонайменше 87 людей померли в Китаї від цієї хвороби

Влада Китаю намагається стримати найнебезпечнішу з 2013 року епідемію пташиного грипу в країні. Із січня щонайменше 87 людей померли в Китаї від цієї хвороби, передає ВВС.

Усього, станом на 18 лютого, в країні зафіксовано понад 260 випадків захворювання вірусом H7N9.

Зазначено, що влада закриває пташині ринки у південних і центральних регіонах країни, у країні підвищили контроль за транспортуванням птахів.

За словами китайської влади, більшість випадків зараження грипом сталися через контакти із домашньою птицею. Найчастіше це відбувається на ринках або фермах.

Нині влада просить населення уникати прямих контактів із птахами. Працівників охорони здоров'я вчать розпізнавати ранні симптоми пташиного грипу. Експерти критикують владу Китаю за те, що вони не оперативно реагують на епідемію.

Цього року вірус менше фіксують у свійської птиці. Часто симптоми залишаються непомітними. Люди переживають важку форму хвороби, і часто це призводить до смерті.

Чотири роки тому в Китаї стався великий спалах пташиного грипу, через який померли десятки людей. Тоді в країні почалася паніка: люди ходили по вулицях у масках, масово знищували домашню птицю, багато китайців намагалися не відвідувати громадські місця.

Нагадаємо, в Україні за минулий тиждень, із 6 по 12 лютого 2017 року, на грип та ГРВІ захворіло понад 196 тисяч осіб.