ua en ru

У Китаї звільнили з КПК двох чиновників за використання Феншуй

У Китаї звільнили з КПК двох чиновників за використання Феншуй Фото: Китай (flickr.com/Philip Jägenstedt)

Члени уряду застосовували обряди з метою кар'єрного росту

Двох чиновників з провінції Хунань виключили з рядів Комуністичної партії Китаю (КПК) і звільнили з держслужби за практику "заборонених дій", яка включала також чаклунство. Про це повідомляє Xinhua.

"На основі "Положень КПК про покарання за порушення дисципліни" було ухвалено рішення виключити Тан Юаньсуна і Хуан Сяовэня з КПК і звільнити їх з держслужби. Всі матеріали, які є підставою для порушення кримінальних справ про корупцію та розкрадання громадських коштів, передані в судові органи", - йдеться в повідомленні.

Як відзначається, починаючи з 2008 року колишній начальник Управління житла і будівництва повіту Линьу Тан Юаньсун відвідав 5 курсів навчання "Феншуй" у різних містах країни під виглядом "ознайомлювальних поїздок".

"Загальна вартість курсів становила 54 тис. юанів (близько 8 тис. дол.) і була компенсована як командировочні витрати. З 2014 року Тан Юаньсун також щорічно отримував в середньому 5 тис. юанів за те, що "практикував феншуй" для інших, сказано в документі", - йдеться в повідомленні.

Хуан Сяовень, колишній голова селища Туцяо повіту Жучен, попросив встановити вівтар для читання молитов і жертвував щоразу суму в 100 тис. юанів, сподіваючись на підвищення по службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китайська Народна Республіка (КНР) відкрила першу закордонну військову базу Народно-визвольної армії Китаю (НВАК).