ua en ru

У Китаї школяр викрав пасажирський автобус

У Китаї школяр викрав пасажирський автобус Фото: прапор Китаю (commons.wikimedia.org)

Школяр виявився хорошим водієм і йому вдалося нікого не зачепити

У Китаї школяр викрав пасажирський автобус і катався на ньому по місту 40 хвилин, поки його не зупинила поліція. Про це повідомляє BBC.

Як наголошується, перехожі повідомили правоохоронцям про те, що помітили хлопчика 9-12 років за кермом. Школяр виявився хорошим водієм і йому вдалося нікого не зачепити і нічого не пошкодити.

Так, компанія-власник автобуса повідомила, що цього хлопчика раніше затримували за кишенькові крадіжки.

Повідомляється, що поліцейські зловили дитину завдяки GPS-пристрою в автобусі. Коли вони розпитували його про викрадення, хлопчик закривав обличчя руками і відмовлявся відповідати на запитання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Китаї вважають "серйозною військовою і політичною провокацією" і порушенням суверенітету країни заходження американського есмінця в неділю, 2 липня, в акваторію спірного архіпелагу Сиша в Південно-Китайському морі, який Пекін вважає своїми територіями.

У МЗС Китаю повідомили, що Китай направив військові кораблі і винищувачі для того, щоб зробити попередження есмінцю. Зазначимо, що в неділю, 2 липня, американський есмінець USS Stethem на 12 морських миль підійшов до острова Чжунцзяньдао архіпелагу Сиша.