ua en ru

У Китаї припинили роботу чотири заводу Hyundai

У Китаї припинили роботу чотири заводу Hyundai Фото: Hyundai (wikimedia.org)

Hyundai припинили роботу в зв'язку з відмовою постачальника виконувати свої зобов'язання через прострочення з оплатою

У Китаї всі чотири заводи південнокорейського автовиробника Hyundai Motor припинили роботу в зв'язку з відмовою постачальника виконувати свої зобов'язання через прострочення з оплатою. Про це повідомляє Yonhap.

"Місцевий постачальник запчастин відмовився поставляти пластикові паливні баки Beijing Hyundai, так як виробник не зміг оплатити вже поставлені запчастини", - сказав представник Hyundai Motor.

Зазначено, що заборгованість виробника становить близько 17 млн доларів. Однак корейська компанія офіційно не підтвердила затримки з оплатою.

Повідомляється, що основною причиною зростання антикорейских настроїв стала згода Сеула на розміщення на території країни американської системи ПРО THAAD.

За даними видання, Китай виступав проти таких заходів, вважаючи, що радари цієї системи дозволять стежити за військовою діяльністю Пекіна.

Переговори про розгортання THAAD на території Південної Кореї почалися в лютому 2016 року на тлі чергового ракетного випробування КНДР.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Південної Кореї запропонував провести тристоронні переговори зі Сполученими Штатами і Китаєм з приводу розміщення американської системи протиракетної оборони (ПРО) THAAD для захисту від КНДР.