ua en ru

Кіссе заявив про фейкові мітинги, які дискредитують болгар

Кіссе заявив про фейкові мітинги, які дискредитують болгар Фото: Антон Кіссе

Нардеп має намір добиватись всіма законними способами правової оцінки провокаційним діям

Народний депутат України, президент Асоціації болгар України Антон Кіссе вимагає від правоохоронців знайти винних в організації фейкових мітингів, які дискредитують болгар і розхитують ситуацію на півдні Одеської області. Відповідну заяву депутат опублікував на своєму сайті.

За словами Кіссе, у Білгород-Дністровському Одеської області було скоєно напад на члена виконкому міськради та пройшли провокаційні мітинги 18 і 30 травня, які народний депутат пов'язує зі спробами ряду націоналістичних організацій дестабілізувати ситуацію на півдні Одеської області.

"Закликаю правоохоронні органи і Служби безпеки України дати правову оцінку факту публічного насильства над особистістю, що мав місце в м. Білгород-Дністровський 18 травня під час засідання виконавчого комітету міської ради. А також подальшим подіям – організації та проведенню в Білгород-Дністровському мітингу під прапорами Республіки Болгарія", – заявив Кіссе.

Нардеп переконаний, що прив'язка його імені до фейкових мітингів і так званих "народних республік", "болгарських автономій" є частиною плану з дестабілізації мирного і спокійного життя в українській Бессарабії.

"Переконаний, що так званий мітинг, який відбувся 30 травня у Білгород-Дністровському під прапорами Республіки Болгарії, є ланкою в загальному ланцюжку провокаційних дій ряду праворадикальних організацій, спрямованих на підрив державних устоїв України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, ескалацію насильства і протистояння в суспільстві", – заявив Кіссе

Він також зазначив, що Асоціація болгар України використовує на мітингах прапор Болгарії лише разом з українським прапором.

"Болгари України, Асоціація болгар України ніколи не виступали з політичними і територіальними вимогами або з будь-якими іншими гаслами, спрямованими на дестабілізацію миру і цивілізованого розвитку держави. Державну символіку республіки Болгарії, в тому числі і національний прапор, ми використовуємо тільки в поєднанні з нашою українською державною символікою як свідчення дружби, політичної взаємодії, партнерських відносин двох держав, що мають загальні цілі та шляхи співпраці у їхньому цивілізаційном виборі", – заявив Кіссе.

Депутат також заявив, що буде домагатися всіма законними способами правової оцінки провокаційним діям, що мали місце в Білгород-Дністровському.

Як повідомляли ЗМІ, у Білгород-Дністровському пройшли провокаційні мітинги під прапорами Болгарії.