ua en ru

Кіпр звернувся до МВФ з проханням про участь у наданні країні екстреної фінансової допомоги

Влада Кіпру звернулась до Міжнародного валютного фонду (МВФ) з проханням про участь структури в програмі надання країні екстреної фінансової допомоги у зв'язку зі спалахом у країні банківської кризи. Про це повідомила сьогодні глава МВФ Крістін Лагард. У її заяві, опублікованій на сайті фонду, говориться, що МВФ направить в Нікосію місію, яка повинна буде оцінити ситуацію і підготувати плацдарм для переговорів про деталі участі МВФ у програмі екстреного фінансування.

Раніше сьогодні Єврогрупа повідомила, що Кіпр отримає фінансову допомогу з коштів Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) або з постійного механізму ESM, який почне функціонувати на початку липня 2012 р., за умови проведення структурних реформ, спрямованих на зміцнення фінансового і банківського секторів. Очікується, що фінансова допомога республіці складе близько 10 млрд євро.


Нагадаємо, 25 червня влада Кіпру звернулася до партнерів по єврозоні із закликом надати країні фінансову допомогу.

Таким чином, Кіпр став п'ятою країною єврозони, що запросила екстрену допомогу у європейської влади. Раніше це зробили Греція, Ірландія, Португалія та Іспанія. Експерти Єврокомісії (ЄК) і Європейського центрального банку (ЄЦБ), які мають оцінити потребу країни в екстреному фінансуванні, відвідають Кіпр на початку наступного тижня, щоб почати роботу над програмою виділення республіці коштів.