ua en ru

Кіностудію Disney очолить колишній глава Warner Brothers Алан Хорн

Кіностудію Disney очолить Алан Хорн, який раніше очолював студію Warner Brothers. Про це повідомляється в офіційній заяві компанії. "Я дуже радий можливості співпрацювати з компанією Disney", - заявив Хорн.

Хорн приступить до виконання своїх обов'язків 11 червня 2012 р. На посту глави Disney він змінить Роба Росса, який подав у відставку в квітні ц.р. Причиною його відходу став провал в кінопрокаті науково-фантастичного фільму "Джон Картер".

Хорн є одним з найбільш високооплачуваних директорів в Голлівуді. Очолювана ним раніше компанія Castle Rock Entertainment створила такі фільми, як "Втеча з Шоушенка", "Коли Гаррі зустрів Саллі" і "Кілька хороших хлопців". На посту керівника студії Warner Brothers Хорн брав участь у створенні фільмів "Шерлок Холмс", "Темний лицар" і "Крихітка на мільйон".

Walt Disney Co. - одна з найбільших компаній індустрії розваг у світі. Вона була заснована в 1923 р. як анімаційна студія. На даний момент крім цієї студії корпорації належить 11 тематичних парків, два аквапарки і кілька радіостанцій і телеканалів, зокрема ABC, а також анімаційна студія Pixar та видавництво Marvel Comics. Штаб-квартира організації знаходиться у м. Бербанк (штат Каліфорнія).