ua en ru

Кім Чен Ин наказав отруїти свою тітку

Кім Чен Ин наказав отруїти свою тітку Фото: Кім Чен Ин

Доля Кім Ген Хі залишається невідомою з вересня 2013 р

Лідер КНДР Кім Чен Ин віддав наказ про отруєння власної тітки Кім Ген Хі, сестри Кім Ір Сена. Про це CNN повідомив перебіжчик з Північної Кореї, який займав високопоставлений державний пост.

Інформатор не називає своє ім'я із-за побоювань, що під загрозою можуть опинитися його друзі і родичі, що залишилися в Пхеньяні. Він розповів, що "п'ятого чи шостого травня минулого року Кім Чен Ин наказав убити свою тітку, Кім Ген Хі. Спочатку про це знали лише його охоронці, але потім про те, що вона отруєна, дізналися і високопоставлені чиновники".

Як стверджує перебіжчик, Кім Ген Хі виступала з критикою племінника після страти свого чоловіка, Чан Сон Тхека. На його думку, саме із-за цього глава КНДР віддав наказ про її усунення.

Фактично, доля Кім Ген Хі залишається невідомою з вересня 2013 року - з цього часу вона не з'являлася на публіці. Різні джерела стверджували, що вона померла в результаті серцевого нападу або самогубства. За іншою інформацією, сестра Кім Ір Сена перебуває у вегетативному стані після операції на мозку. Дані південнокорейської розвідки, отримані в кінці лютого цього року, свідчили про те, що Кім Ген Хі жива.

Інформатор CNN також розповів про конфлікт між Кім Чен Ином і Чан Сон Тхэком, з яким перебіжчик, за його словами, тісно співпрацював. Екс-чиновник повідомив, що в перший час після приходу Кім Чен Уна до влади дядько і тітка були його наставниками.

"Однак через півтора року він захотів побудувати лижний курорт і аквапарк на основі того, що він бачив у Швейцарії. Чан Сон Тхек був не проти, але порадив спочатку вибудувати економіку. Це поклало початок конфлікту", - зазначив перебіжчик. За його словами, дядько Кім Чен Ина було заарештовано і страчено протягом тижня.

У грудні 2013 року Чан Сон Тхек, був несподівано знято з посади заступника голови Держкомітету оборони, позбавлений всіх партійних і державних постів і розстріляний. В рамках другої хвилі "зачисток" було розстріляно 11 екс-колег покійного родича глави республіки.

Нагадаємо, за наказом північнокорейського лідера Кім Чен Ина були страчені четверо музикантів національного оркестру "Ынхасу".