ua en ru

Кілінкаров спростував інформацію про захоплення його будинку в Луганській області українськими військовими

Народний депутат України від фракції КПУ Спиридон Кілінкаров спростував інформацію про захоплення його дачі в Стукаловой Балці Луганської області українськими військовими і виявлення арсеналу зброї та боєприпасів. Парламентарій назвав подію грубою провокацією.

"Інформація, яка була озвучена в засобах масової інформації, в тому числі на сайті "1+1", абсолютно не відповідає дійсності. Ніякого захоплення не було, відбулася спроба провокації. Бійці української армії зайшли у двір до батьків моєї дружини і поклали в собачу будку зброю. Після того, як я з ними поговорив по телефону, вони забрали зброю і покинули територію. Начальник УВС, як було заявлено в ЗМІ, не приїжджав",- зазначив Кілінкаров.

При цьому він додав, що 14 липня в Стукаловой Балці з'явилися мародери, які забрали чужі автомобілі.

"Вони їздять на цих крадених машинах, вільно пересуваються по території, що контролюється українськими військами. Подібні напади відбуваються практично щодня. Я неодноразово інформував і в письмовому вигляді, і в усній формі і координатора антитерористичної операції, і начальника УВС про ситуацію, яка склалася в населених пунктах, що перебувають у зоні контролю батальйону "Айдар", - зазначив нардеп.

Політик повідомив, що жителі селищ Щастя, Стукалова Балка, Металіст Кам'янобрідського району Луганської області написали відповідні заяви щодо військових, які "займаються банальним мародерством".

Нагадаємо, 15 липня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що нібито на дачі народного депутата України від фракції КПУ українські військові виявили арсенал зброї та боєприпасів.