ua en ru

Київрада вирішила винести на громадське обговорення питання присвоєння одній з вулиць назви "Героїв Небесної сотні"

Депутати Київської міської ради доручили Київміськдержадміністрації провести громадські слухання питання присвоєння одній з вулиць назви "Героїв Небесної сотні".

Депутати Київської міської ради доручили Київміськдержадміністрації провести громадські слухання питання присвоєння одній з вулиць назви "Героїв Небесної сотні". За таке рішення одноголосно проголосували всі присутні на сесії 112 депутатів Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами мера Києва Віталія Кличка, питання виноситься для підготовки й обговорення з громадськістю.

"Може бути перейменована вся вулиця або тільки її частина. Це необхідно обговорити з громадськістю. Саме для цього пропоную винести питання на підготовку", - заявив Кличко.

При цьому екс-мер Олександр Омельченко запропонував розглянути питання перейменування вул. Банкової у вул. Героїв Небесної сотні як альтернативи Інститутській.

"Банкова фактично складається з одного "білого дому", в якому 20 років сидять президенти. Правильно, щоб Президент працював на вулиці Героїв Небесної сотні", - вважає Омельченко.

Контроль за виконанням цього рішення депутати поклали на Київського міського голову, а рішення має бути винесено на голосування в сесійний зал Київради "по мірі готовності".

Нагадаємо, 20 лютого на вулиці Інститутській у Києві снайпери розстріляли велику кількість учасників Євромайдана.