ua en ru

Київрада розірвала договір з "Укрреставрацією" на оренду земельної ділянки з Гостинним двором

Київська міська рада розірвала договір із приватною компанією "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" на оренду земельної ділянки з Гостиним двором.

Київська міська рада розірвала договір із приватною компанією "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" на оренду земельної ділянки з Гостиним двором. Рішення прийнято одноголосно - 91 голосом, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийняте з великою кількістю порушень 20 вересня 2012 року нічим не вмотивоване рішення Київради дало можливість підписати договір оренди, який суперечить інтересам київської громади", - йдеться в пояснювальній записці до проекту рішення.

Крім того, Київрада ухвалила рішення підготувати звернення до Кабміну з проханням передати Гостинний двір у комунальну власність, а також звернення до Верховної Ради з проханням внести зміни в законодавство з метою включити Гостинний двір у список пам'яток культурної спадщини, які не підлягають приватизації.

Нагадаємо, раніше Київський апеляційний адміністративний суд прийняв постанову про визнання протиправним рішення Київради про надання зазначеної земельної ділянки в оренду.