ua en ru

Київрада ухвалила рішення про заходи із залучення кредиту від НЕФКО на суму 3 млн грн

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення про заходи щодо залучення кредиту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) у розмірі 3 млн грн, передає кореспондент РБК-Україна. За це рішення проголосували 89 депутатів з 103.

Як повідомив РБК-Україна лідер фракції Київради "Республіка Київ" Денис Москаль, згідно з пояснювальною запискою, дане рішення передбачає дозволити комунальному підприємству "Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будинках Києва" залучити кредит у розмірі 3 млн грн під 3% річних терміном на 5 років.

Погашення основної суми боргу передбачається рівними квартальними або піврічними платежами, оплата відсотків буде проводитися квартальними або піврічними платежами протягом 5 років.

Кредит залучається для фінансування проекту з енергозбереження бюджетних установ Києва, який передбачає введення енергозберігаючих заходів на об'єктах комунальної власності. А також - надання дозволу КП "Київжитлоспецексплуатація" дати поруку головному фінансовому управлінню КМДА в якості забезпечення зобов'язань КП "Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будинках Києва" по гарантії.