ua en ru

Київрада схвалила переобладнання павільйона для мавп в Київському зоопарку в океанаріум

Депутати Київради проголосували за переобладнання павільйону людиноподібних мавп у Київському зоопарку в океанаріум. За таке рішення прголосовали 79 депутатів Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомив присутній на засіданні виконуючий обов'язки голови КМДА, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, таке рішення зумовлено тим, що вартість реконструкції даного павільйону є надзвичайно високою - 34 млн грн, і найближчим часом таких коштів знайти не вдасться, в той час як переобладнанням дельфінарію буде займатися приватний інвестор, і витрачати на це свої кошти. В той же час, голова постійної комісії Київради Денис Москаль підкреслив, що "вся екологічна громадськість виступає категорично проти створення в'язниці для дельфінів", так як від хлорованої води басейнів дельфіни втрачають зір...Крім того, в неволі живуть дельфіни в 5-6 разів менше, ніж в природних умовах, тобто всього 3-5 років".

Москаль також висловив припущення, що шляхом прийняття сьогоднішнього рішення по споруді океанаріуму "виникне ситуація, коли приватна структура намагається стати співвласником частини зоопарку, так як саме на його території планують розмістити океанаріум, однак це суперечить законодавству. За законом України "Про природно-заповідний фонд" існуючі зоологічні парки не підлягають приватизації".

"Як голова екологічної комісії, я виступаю категорично проти можливого відчуження майна зоопарку", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фахівці Державної фінансової інспекції у м. Києві за період з 1 жовтня 2010 р. до 31 грудня 2011 р. виявили фінансові порушення в роботі зоопарку майже на 5 млн грн.