ua en ru

Київрада звернулась до Верховної Ради з проханням затвердити межі Києва, - депутат

Київська міська рада звернулась до Верховної Ради України з проханням затвердити межі Києва. Про це рішення, ухвалене на пленарному засіданні Київської міської ради 19 серпня, повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, голова Партії зелених України Денис Москаль, інформує прес-служба партії.

"Враховуючи ситуацію, що склалась із незаконними діями Коцюбинської селищної ради Київської області щодо розширення території селища за рахунок земель лісового фонду м. Києва, Київська міська рада звертається до Верховної Ради України з проханням якомога швидше розглянути питання щодо встановлення меж столиці України - міста Києва. Зволікання з прийняттям цього рішення може коштувати Києву тисяч гектарів унікального Біличанського лісу, який захищає столицю від негативного впливу важких металів і сполук", - наголосив Москаль.

На переконання депутата, Київська міська рада має вжити усіх можливих заходів для збереження Біличанського лісу і захисту територіальної цілісності м. Києва.

"Вкотре звертаю увагу народних депутатів на те, що встановлення меж столиці допоможе врятувати Біличанський ліс від знищення. Сподіваюсь, що на звернення Київради відреагують перш за все народні депутати, які пройшли до парламенту за мажоритарними округами у Києві, парламентарії, які раніше були депутатами Київради, і народні обранці, котрі увійшли до складу міжфракційного об'єднання "За збереження Біличанського лісу", - зазначив Москаль.

Москаль підкреслив, що встановлення меж м. Києва є виключною компетенцією Верховної Ради відповідно до ст. 85 Конституції України.

Депутат нагадав, що Коцюбинська селищна рада намагається включити до площі селища понад 4 тис. га території Києва. Також Коцюбинською та Гостомельською селищними радами всупереч законодавству уже відчужено у приватну власність більше 600 земельних ділянок загальною площею близько 100 га на території унікального Біличанського лісу.

Водночас, лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк зазначив, що під час сесії Київради не було вирішено жодного майновий або земельне питання.

"Вони не провели жодного майнового або земельного питання. Вони провели за 5 хвилин сесію і розбіглися... Їх рішення стосувалися виключно політичних питань, оскільки вони зігнали вчителів і лікарів під приводом того, що тим не виплачують надбавки. Брешуть, адже надбавки передбачені законом про державний бюджет. Вони прийняли це політичне рішення", - заявив Яценюк.