ua en ru

Київрада на сесії 24 грудня виділить 130 млн грн на зарплати і надбавки бюджетникам

Одне з головних питань на порядку денному сесії Київради 24 грудня - виділення 130 млн грн на зарплати і надбавки працівникам бюджетних установ столиці. Якщо не буде прийнято відповідне рішення Київради про внесення змін до бюджету, тисячам киян доведеться зустрічати Новий рік без грошей. Про це заявив виконуючий обов'язки голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба КМДА.

"2013 р. був непростим з точки зору бюджетного процесу. Кабмін виділив Києву 130 млн грн на виконання соціальних зобов'язань перед працівниками бюджетної сфери та на великі інфраструктурні проекти. Але щоб ці кошти дійшли за призначенням, потрібне рішення сесії Київради. Без такого рішення жодна копійка з дотаційного траншу не може бути використана. Тому я закликаю депутатів усіх фракцій забути на час про політику і зібратися для вирішення невідкладних питань життєдіяльності міста", - сказав Голубченко.

За словами в. о. голови КМДА, збільшення дотації вирівнювання для Києва на 130 млн грн - результат переговорів Олександра Попова з Кабміном незадовго до його відсторонення від посади. Врегулювання питань з виплати зарплат проводилося в рамках реалізації доручень Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення соціальних гарантій працівникам бюджетної сфери. Гроші, отримані Києвом з держбюджету, будуть спрямовані, насамперед, на погашення боргів по зарплаті перед трудовим колективом "Київпастрансу", а також на виплату надбавок до окладів медиків і педагогів. Частина коштів буде використана на підтримку вулично-дорожньої мережі в робочому стані в зимовий період.