ua en ru

У Київській області затримали угрупування, що спеціалізувалося на проституції

У Київській області затримали угрупування, що спеціалізувалося на проституції Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

Оперативники провели 13 санкціонованих обшуків у Києві, Харкові, Рівному та Полтавській області

У Київській області правоохоронці затримали організоване злочинне угрупування, що спеціалізувалося на реалізації широкого спектру сексуальних послуг. Про це повідомила прес-служба поліції регіону.

"28-річна колишня повія з досвідом, родом із Київщини, для отримання "легких грошей" створила власну "бізнес-структуру". Через жорсткий кастинг набирала на роботу дівчат модельної зовнішності, які в подальшому надавали різноманітні сексуальні послуги жителям і гостям столиці та її області. Вартість їхніх послуг як на притонах, так і на виїздах складала від 1200 до 3000 гривень за годину", - заявили в поліції.

Оперативники одночасно провели 13 санкціонованих обшуків у Києві, Харкові, Рівному та Полтавській області. Правоохоронці вилучили гроші, комп’ютерну техніку, 2 одиниці вогнепальної зброї, банківські картки, блокноти зі списками клієнтів, графіки чергування жінок, диспетчерів і водіїв-охоронців.

У поліції зазначили, що підозрювана створила диспечерські офіси в різних регіонах України - Харкові, Рівному та Кременчуці.

"До обов’язків диспетчерів входило створення клієнтської бази та постійне її оновлення. Допомагав функціонуванню її злочинного бізнесу 31-річний колишній спортсмен із Запоріжжя. Він забезпечував безпеку дівчатам, був відповідальним за дисципліну в колективі та касу. За рекламу сексуальних послуг відповідала 28-річна уродженка Рівного, яка займалась розробкою сайту, постійним оновленням фото дівчат і створенням їх портфоліо", - повідомили в поліції.

Усі п'ятеро учасників групи затримані. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.302 (створення або утримання місць розпусти і звідництво) та ч.2 ст.303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у липні поліцейські затримали людей, які викрали 15-річну дівчину й змусили займатися проституцією.