ua en ru

У Київській області ввели мораторій на вилов риби

У Київській області ввели мораторій на вилов риби Фото: у Канівському та Київському водосховищах заборонений промисловий вилов риби

Це можемо привести до незначного подорожчання в Києві таких сортів риби як судак, сом, щука

У Київській області ввели мораторій на вилов риби. Про це у своєму Facebook повідомив депутат Київської обласної ради Олексій Дорошенко.

"Вчора постійна комісія Київської обласної ради з питань екології та водних ресурсів наклала мораторій на два роки на промисловий вилов риби в Канівському та Київському водосховищі строком на два роки. Це можемо привести до незначного подорожчання в Києві таких сортів риби як судак, сом, щука і деяких інших", - написав він.


Він також додав, що обсяг вилову в цих двох водосховищах у загальному балансі риби в Україні "мізерний, хоча і складає 2000 тонн на рік".

"Причина мораторію - в необхідності збільшити популяцію аборигенних сортів риби. Сьогодні вилов на Канівському та Київському водосховищах проводять 72 організації, 94% з яких є приватними підприємцями", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ викрили багатомільйонну корупційну схему вилову риби в Азовському морі.