ua en ru

У Київській області стався великий збій в системі енергопостачання, - "Укренерго"

У Київській області стався великий збій в системі енергопостачання, - "Укренерго" Фото: у "Укренерго" повідомили про збій енергосистеми в Київській області

В "Укренерго" допускають, що енергосистему могли атакувати хакери

В Київській області стався великий збій в системі енергопостачання, в результаті чого було знеструмлено підстанцію у Нових Петрівцях та Київську ГАЕС. Про це йдеться в повідомленні компанії "Укренерго" у Facebook.

"О 23:53 17.12.2016 внаслідок збою автоматики керування підстанцією була повністю знеструмлена підстанція 330 кВ Північна (с. Нові Петрівці) з втратою живлення власних потреб підстанції. В результаті було знеструмлено навантаження об'ємом 144,9 МВт ПАТ "Київенерго" і 58 МВт ПАТ "Київобленерго". Також була знеструмлена Київська ГАЕС з втратою живлення власних потреб", - йдеться в повідомленні.

В "Укренерго" відзначили, що нормальну схему електричної мережі вдалося відновити за годину.

"Серед можливих причин збою розглядаються хакерська атака, а також несправність обладнання (збій системи). Залучено правоохоронні органи, проводиться ретельне розслідування причин аварії", - йдеться в повідомленні.

О 23:53 17.12.2016 внаслідок збою автоматики управління підстанцією було повністю знеструмлено підстанцію 330 кВ Північн...

Опубліковано НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo 18 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше хакери атакували сайт Міністерства інфраструктури.